Винопроизводство

Основният ни приоритет е най-високото качество на гроздето. За постигането му, всичко започва от лозето. Проучваме почвата и обръщаме специално внимание на тероара на всяко лозе, съобразявайки се с климатичните влияния. Нашите почви са добре балансирани и почистени, нетретирани с хербициди и торове. Не използваме напояване и лимитираме добивите си до 5000 кг на хектар. Гроздето се бере изцяло ръчно, след което се сортира и обработва.
Image
Image

НАШЕТО ГРОЗДЕ
и работа в избата

Истински добро вино може да се получи само от перфектно грозде. Залагаме на ниски добиви, за да концентрираме силата на лозата към най-доброто грозде. Когато то достигне своята перфектна зрялост, обикновено в края на август и през септември месец, настъпва събирането на реколтата.

Гроздето се бере ръчно, като по този начин гарантираме най-добрата селекция.
Гроздоберът започва призори, за да се използват часове с по-ниски температури.

Усещането ни за качество се отразява и във факта, че гроздето се охлажда до 5 ° C  още в лозето, а събраното грозде транспортираме само в касетки до 10 кг. За допълнителна проверка на качеството, гроздето се сортира на две вибриращи маси, преди процеса на винификация.

Винификацията на колекциите Villa Velis, Villa Velis Reserva и Red Groove се извърва в модерната ни изба в село Карабунар. След ферментация и бутилиране, белите вина отлежават минумим 3 месеца в бутилка за постигане на желаните от нас баланс и комплексност преди да бъдат пуснати на пазара. Червените вина отлежават във френски барици, както и в резервоари от неръждаема стомана между 8 - 14 месеца. След бутилирането, позволяваме на нашите резерви да отлежат още 2-3 години в бутилката, преди да са окончателно одобрени за пазара. Те имат потенциал за стареене от поне 20 години.

Villa Velis
колекция вина

Богати червени вина, розе и бели вина. Основният ни фокус е върху вина, които впечатляват със структура, разнообразие от вкусове и потенциал да узряват във времето. Резервите ни отлежават във френски дъбови бъчви, които гарантират приятна танинова структура. Последващото отлежаване на нашите червени вина в бутилката, също спомага за перфектния баланс на вината
Image