Villa Velis за проекта „Пощенски картички от бъдещето“ на КО-ОП

Villa Velis за проекта „Пощенски картички от бъдещето“ на КО-ОП

Един много мил и скъп проект, който подкрепихме, заради креативния му подход в пресъздаването на мнението на най-малките жители на столицата ни и реализиран от млади художници, за деня на София – 17 септември.

Проектът „Пощенски картички от бъдещето“  е организиран от КО-ОП - пространство за изкуство и споделена работа, с основна цел да привлече повече хора към съвременното изкуство, като по различен и забавен начин ги подтикне да посетят ключови културни институции, представящи визуални изкуства. Инсталации на пощенски картички, създадени от млади художници по разказите на деца, бяха поставени в близост до Софийска градска художествена галерия, Софийски арсенал – Музей на съвременното изкуство и Квадрат 500.

За да събудят всеобщото любопитство, следвайки примера на децата, организаторите обръщат ролите и им задават въпроси, върху които всеки възрастен разсъждава.

Как изглежда бъдещето на града ни? Какво е мястото на природата? А на технологиите? Каква е ролята на изкуството? Какво правим погрешно и какво правилно? Кое трябва да се промени и кое да остане?

 

Отговорите са внимателно изслушани и скицирани от Борис Праматаров, Вяра Бояджиева и Мила Янева-Табакова, а след това превърнати в картини, които екипът на Трансформатори превърна в големи картички, с голямо послание.

Картичките с размер 2 х 3 м и ще останат на локациите до 17 октомври 2021 г.

Следете нашите страници:

https://www.facebook.com/villa.velis/

https://www.instagram.com/villa.velis/

Снимков материал: Facebook страница на КО-ОП