Villa Velis с нови проекти с театрално сдружение Конклав

Villa Velis с нови проекти с театрално сдружение Конклав

През юли 2022 млади талантливи театрални артисти дадоха начало на едногодишната театрална програма на сдружение Конклав. Програмата започна със сайт-спесифик спектакъла Нирвана, от Константин Илиев, с представление в родната къща на небезизвестния български поет Пейо Яворов в Чирпан, а след това и в гостуващата му къща, днес музей, в София.

Вила Велис се радва да бъде главен партньор на Конклав като логично продължение на пътя ни в подкрепа на театралното изкуство. Част от екипа на Конклав вече реализираха театрални проекти на „сцената“ на Вила Велис през лятото на 2021 година, с представлението РУБАЙ'ЯТ по трудовете на Омар Хайям под режисурата на Боян Крачолов.

Младият екип е обединен от мисията да създава творческо съдържание с висока художествена и професионална стойност. Едногодишната програма включва съвременен прочит на четири произведения, които цялостно потапят зрителя в атмосферата на спектаклите. Конклав подготвят и интерактивна лекция-дискусия, която е посветена на съвременните интердисциплинарни форми на изкуство и реализирането на такъв тип проекти.

Следете нашите страници:

https://www.facebook.com/villa.velis/

https://www.instagram.com/villa.velis/

Както и в страницата на сдружение Конклав:

https://www.facebook.com/conclave.theatre

Снимков материал: сдружение Конклав